14 Mayıs 2008 Çarşamba

Mayıs Muhbiri

*Bob Dylan Amerika Birleşik Devletleri'nin en saygın edebiyat ödülü sayılan Pulitzer'i kazanan ilk rock müzisyeni oldu. Şarkı sözlerinin sıradışı şiirsel gücü ve popüler kültürün etkisi sebebiyle ödüle layık görülen Dylan'ın Ekim başında raflarda yerini alacak bir çocuk kitabı yazdığı da gelen haberler arasında. "Forever Young", basın bülteninde "iyilik yapmanın önemini anlatan anlam yüklü bir hikaye" olarak tanımlanıp üç yaş ve üzeri çocuklara tavsiye ediliyormuş.

giz: doğumgünümün 29 eylül olması sebebiyle bu hediyeyi rahatlıkla kabul edeceğimi ilgilenen herkese duyuruyorum. şaka bir yana, son bir kaç ayın bana en büyük hediyesi "Bob Dylan'ı Anlamak" oldu. yüzyıllardır müzik dinliyorum, lakin Dylan rüzgarına kendimi yeni kaptırdım. mutluyum. sükut içindeyim. adam "Do you, Mr. Jones?" derken içimdeki tüm kini alıp götürüyor, ne garip.

*Babyshambles canlı parçalardan oluşan bir set çıkarıyor. Grubun 2007 kış turnesine yaptığı kayıtlardan oluşan "Oh What A Lovely Tour" piyasaya haziran başında sürülecek. Pete Doherty ise "çeşitli sebeplerden" aldığı 14 haftalık cezası nedeniyle 8 Nisan'dan beri hapishanede gün sayıyor; bu arada Hürriyet'tinden Yeni Şafak'ına kadar bizim gazetelerde Kur'an okumaya kaptırdığını, İslam'da kurtuluş aradığını yazıyor. Doherty, 14 Nisan'da Paris'te açılan, bizzat kendi kanıyla müdahale ettiği çizimlerinden oluşan sergisini de göremeyecek.

giz: nası yani? babyshambles'a acayip bir önyargım vardı, lakinn son albümleri şahane, 70lerin ruhu sarmış vaziyette grubu ve haliyle pete doherty'yi de. ama görüldüğü üzre pete'i bir de 60'ların mistik hadiseleri sarmış olacak ki, o dönemki hippileri bulamayan pete, islam'a yönelmiş. ama ne denli doğru? sorarım? gülerim? yaşasın yeni şafak? ahah.

*1995'ten beri birlikte olan Lou Reed ve Laurie Anderson Colorado'da küçük bir törenle evlendiler.

giz: Lou, kadim fanın giz'i bu törene davet etmediğin için teşekkür ederim sana. hehe. geç olmuş biraz ama, neyse.

*The Go-Betweens'den Robert Forster 12 yıl aradan sonra tek tabanca albüm çıkardı. "The Evangelist" sanatçının beşinci solosu.

giz: aranızda Go Betweens dinlememiş olanınız varsa, söyleyeyim, Müzik Tanrısı'nın gazabına yakın vakitte uğrayabilirsiniz.

*Dedikodulara göre Guns'n Roses yeni albümü "Chinese Democracy"yi -yine, yeniden- bitirdi ve plak şirketi Geffen'e teslim etti. Grubun 14 yıldır üzerinde çalıştığı albüm için bugüne dek 13 milyon dolar harcandığı hesap ediliyor.

giz: ne albümmüş anasını satim. yav nerde 80lerdeki bandanalı Eros abidesi Axl, nerde "galiba konsere gene çıkmayacak yav?" diye insanları korkutan göbekli Axl. tövbe ya. gidin Velvet Revolver dinleyin valla yazık günah ya. [dünyanın en yüzeysel yorumu oldu galiba.] aha oha, aşağısındaki haber:

*Velvet Revolver'dan ayrılan ve geçtiğimiz günlerde sarhoş araba kullanmaktan sekiz gün hapis cezasına çarptırılan Scott Weiland eski grubu Stone Temple Pilots'a döndü. Weiland'ın Steve Albini'yla solo albüm yapacağı ya da STP ile yeni bir stüdyo kaydı çıkaracağı dedikoduları var. Velvet Revolver ise yeni şarkıcı arayışında.

giz: an itibariyle kendimden tırsıyorum. kelebek etkisi böyle birşey.

*Ünlü Cirque du Soleil ekibinin Beatles şarkılarından yola çıkarak sahnelediği "Love" müzikalinin perde arkası DVD olarak yayınlanıyor. "All Together Now" ismindeki belgeselde Paul McCartney, Ringo Starr, Yoko Ono ile yapılan görüşmelerden son provalara kadar pek çok görüntü var.

giz: müthiş yahu. şu sirk bi bizim şehirlere uğramıyor. nerden bulacağız şimdi biz bu Love'ı, sorarım.

*Damon Albarn'ın yeni albümü muhtemelen Temmuz'da gün yüzü görecek. Elliden fazla müzisyenin iştirak ettiği albüme bir şarkıda yüz kişilik bir Çin korosu eşlik ediyor.

giz: niye bütün yapmak istediklerimizi yapan adamlar bu kadar uzağımızda ki... yoksa cidden "çaycın olayım damon" diye dolaşacağım adamın etrafında.

*Grateful Dead üyeleri, grubun bütün kayıtlarını Kaliforniya Üniversitesi'ne hibe etti.

giz: Abbie Hoffman olmamın vakti geldi; birazdan telefon kulübesine girip gözlüklerimi çıkaracağım.

Mayıs ayı ispiyonları, tamamiyle Roll dergisinden çalınmıştır. biliyorum çok şaşırdınız, ama ne yapayım. Haziran'da görüşmek üzre efem.

Hiç yorum yok: