11 Mayıs 2008 Pazar

ederlezi


çocuk, bir bahar günü varmıştı şehre. gece yeşildi. bahar, yeşile çalardı geceleyin. ve yeşil, en güzel düşleri getirirdi. düşler, düşüncelerle düşerdi zihne katre katre ve çocuk, katrelerle ummanlar yaratırdı kendine.
adını koymazdı hiçbir şeyin. zira kelimelerini bir kez kullanırdı çocuk. kendi adını ilk sorana söylemiş, böylelikle bir daha o ismi de kullanamaz olmuştu. her sorana başka bir isim uydurur, her gördüğüne yeni bir isim takardı. tüm isimler bir kez varolurdu çocuğun düşlerinde ve her isim sadece bir kez bürünürdü sese.
sesleri duydu çocuk. bir bahar vakti, yeşil bir bahar vakti, ateşten atlarken insanlar, o füsunlu haletiyle gezindi dört bir düveli. bir bahar vakti, bir ses düştü heybesine. ve çocuk, o sesle düştü yemyeşil bir düşe. bir bahar vakti, ateşten atlarken insanlar, o denizin kenarına oturdu ve yazdı düşlerini, seslerini, heybesindeki bir parşömen kağıda...

parşömen kağıt, çocuğun düşlerini bürüdü kelamlara. her biri, ötekisinden farklı bir sürü kelam; boyna dizili boncuklar gibi, parşömene dizildiler ve atıldılar denize; çocuğun ummanı, doğanın ummanıyla aşka düştü o gece. ve o gece ateşten atladı insanlar, dileklerini, taşlarıyla birlikte arkalarına fırlatarak.

taşlar, odunların üstlerine düşüp, duyulacak bir çıtırtı daha armağan ederken devrana, çocuk, denize ayaklarını uzattı ve çok uzaklarda bir yerlerde iki suret gördü, ellerini birleştirip doğayı kucaklayan.

büyülü kelimeleri fısıldadı; gece yeşildi ve bahar, yeşile çalardı geceleyin. çocuk düş'kündü ve düşleri yemyeşildi o gece. o gece, çok uzaklarda iki alim ellerini uzattılar doğaya. o gece, çok uzaklarda, bir kez daha kurtuldu toprak ve yağdı yağmur bereket niyetine buğdayların, arpaların üstüne.

çocuk, heybesinden çıkardı boncuklarını ve saçlarına dizdi teker teker. çocuk, müziği duyduğu yere gitti yavaşça ve baktı dans eden kızların yüzlerine.
çocuk, o gece uyuyakaldı yeşil kırların üstünde ve bir çiçek yuvalandı saçlarına, bir kelebek ellerine kondu o gece.

o gece bir yerlere bahar geldi, gece yeşillendi ve bahar yeşile çaldı. bahar, o gece bir yerlerde yeşili çaldı.


giz.
mayıs10.

1 yorum:

bilge dedi ki...

uç yıldız.
'a.
unutmayasın.heybendeki kelimelerin giz'li'liğini.
uç.
uç,kaç,koş,git buralardan..
gidelim.
?
ayaklarıma takılan soru işaretlerinin çengelleri.çengelleri çözülür.çözülür çözülmez dizler kanar.
morarız.koşmaktan,düşmekten,ölmekten morarız.