20 Aralık 2008 Cumartesi

bakbukedi




bak bu kedi.
ötekisi de moru senden -ve nasıl olduysa beyazı benden menekşeler.
ve bu kadar gri bir kentte güneş açtı bu sabah.
ve yaşıyoruz işte biz, ne güzel
ve insanlar ne güzel, kediler ne güzel, aşklar, menekşeler ve sen ve ben ve karanfil ve çay.. ve ne güzel yaşıyoruz biz birbirimizden millerce uzakta, ne güzel..

giz.

3 yorum:

zenciderviş dedi ki...

şanslısın. eskişehir, en azından bir 'etiket' konumu edinebiliyor. biz de o da yok. kedi de. rezene de. var ol'an var tabi, de kâfi mi?değil. ve başka bir kadın bana gebe kalacak, cümlesinin gölgesiyle yâd etmişsin bir yerde cibran efendiyi. sorun 'başka bir kadın' olması gereksinimi mi? cibran -dahi- yanılıyor mu? ve aynı kadın, başka ben'e gebe kalsa? kedi de olsa. rezene de. istanbul da. de, da, de, da.

giz* dedi ki...

ben bir başkasıdır, diyordu şair ya hani, ben hep bir başkasıdır, diyordu, ve her an döndürüyor ya insanın devranını yeniden, zaten gelse başka bir kadın başka bir ben doğacak, veyahut gelsek yine dünyaya, hatırlamayacağız ya hani, herşey gene -başka- olacak..

olsun..
eskişehir de var, ve rezene, ve kedi var, deliriyor, cinleniyor arada bi, ve sonra gülücükler, boza var..

lakin, cibran dahi yanılıyor olabilir.
çünkü artık ermiş yok.
hiçbiryerdehiçbirermişyok.

Adsız dedi ki...

dervişler örtülüdürler, giz-lidirler. sen etrafında görmezsin. herbir insan ayrı bir kainat ammavelakin boya aynı boya.
bundan dolayıdır ki tanışacağın her can sana kapı açacaktır. bunlardan bazıları, seni eteklerinin kenarlarına, taşıyabilirler. bundan dolayıdır ki dikkat edesin, kendi kendinin mimarı olasın. nefsinin efendisi olmadan saçılmayasın. yüreklerimizdekini bilir merak etme. yaşınızdır küçüktür, lakin bulmaktan korkmayın.