24 Şubat 2009 Salı

gavur izmir'e gazel

ve geçtim yolları, yeşil renkli yolları, güneş renkli dostları ve geçtim ben, kızıl saçlı orospu stenbole’nin piç kalmış sokaklarını. baktım hepsine sırf gelmek için sana, gördüm hepsini sırf gelmek için sana. ve tanıdım küfürbaz sokakları, dizi kanayan çocukları, kayboldum ey şehir, buldum ey şehir, bulundum ey şehir gelmek için sana.


ve saçların sarı, eteklerin kısa. ve yayılıyor sırma toprağının kokusu en batıdan, en doğuya. ve ben ey güzel izmir, yollarında yürüdüm; ve sevdim, ey gavur izmir, yollarında. ve ayrılınca senden, tanıdım bir sürü güzel çocuk. hepsinin gönlüne koymuşsun bir sıla. hepsi ayrı yerinden –velhasıl yarinden. ey gavur izmir, şimdi ben yolumu bile döndüremem yoluna da, bin küfür dilimden döner de, hiç bahseyleyemem sana.

oysa, ne de güzeldir sevmek öteki şehirleri ya hani; taşını, manzarasını, sonra yüzü güzel insanlarını.. ama diyor ya şair: “bir şehirde aradığın şey, onun yedi ya da yetmiş yedi harikası değil, senin ona sorduğun soruya verdiği yanıttır.”

öyle ya izmir, bütün cevaplarım cenabet kutularında gizli. al abdestini, ver canımı izmir. al güzelliklerimi, ver kelamımı. veyahut ol bana bir istanbul da, orospusuna dönen bir pezevenk gibi döneyim sana izmir. boyat o saçlarını kızıla da, göreyim yosma halini.


yıkıl izmir. bütün selamlarım üzerine, bütün küfürlerin üzerime.

yıkıl izmir. sodom’la gomore misali

yıkıl ki artık yeni aşklar devşireyim teninde !

giz*


17 Şubat 2009 Salı

giz gevendeyle konuşmuş

http://ychorus.blogspot.com/2009/02/gevende-roportaj.html

taa geçen yıl yakalamış idim güzel dostları, arşivden çıkarmak bu güne kısmetmiş. okumak isteyen buyursun bizim öteki bloga, bu hal güzel haldir, şimdi onlar ayrı yerlerde hissederken müziklerini, biz burada dem tutarız onların hissiyatıyla, gel diye dua ederiz, gel gevende, koş gel gevende..

giz*

13 Şubat 2009 Cuma

dembedem'den haber var !


okumayanları önce şuraya yönlendirelim:

http://mutrib.blogspot.com/2008/11/dembedemdir-dem-bu-demdir_15.html
http://www.myspace.com/dembedem

ben bu izmir'i saçlarından yakarım. ben bu izmir'i yakarım ama, nasıl kıyarım ben bu canlara.

önce bir nuh gemisi kiralamalı. sonra hepsini içine doldurup, arkadan şehri ateşe vermeli. sonra izlemeli bütün kargaşayı ve dinlemeli çıtırtıları. dembedem o çıtırtıların üstüne müzik yapsın. müzik yapsın ki gerek kalmasın başka bir şehir bulmaya.
biz denizin üstünde, bir geminin üstünde, lugatlerin üstünde nasıl olsa yaşarız.

biz bu toprağı eşeleye, biz bu toprakta debelene debelene büyürüz a dostlar.


dembedem ses etti, dedi ki biz hayalbaz'ı yıkarız.

dembedem ses etti, dedi ki biz hayal kura kura bütün şehirleri şiraz, bütün şehirleri cezayir, bütün şehirleri yeni delhi yaparız.

dostlar dinleye bu müziği, dostlar güzelliklerle kala.

"şimdi bütün gecelerin yüzü zikre dönüktür."

zshare
mediafire




2 Şubat 2009 Pazartesi

iz*

giz izmir'e gitmek.

giz'e dua.
giz'e dilek.


*çünkü biz birbirimizden teşne yürüyoruz bu kaldırımları.
ve acı çekiyoruz.
ve acı çekiyoruz.
ve acı çekiyoruz.
biz birbirimizden teşne yürüyoruz bu kaldırımları.
ah izmir. bırak da yakayım o sarı saçlarından.
*